Vergaderstukken

Notulen MR JdW  3 juni 2025

  • Huiswerk.  Hoe gaan we om met huiswerk in de groepen 5 t/m 8? Er is afgelopen jaar een richtlijn met de leerkrachten uitgewerkt hoe wordt omgegaan met het huiswerk. We willen niet dat leerlingen voor de vakantie huiswerk meekrijgen. Tjepko bespreekt de richtlijn met de leerkrachten zodat hier op eenzelfde wijze mee wordt omgegaan. 
  • Bijdrage kamp 8.  De kosten voor het schoolkamp in groep 8 zijn gestegen en de huidige bijdrage is niet meer kostendekkend. Om deze reden gaat de MR akkoord met een verhoging van de eigen bijdrage van €102,50 naar €120,00. Ouders worden aan het begin van het schooljaar hiervan op de hoogte gesteld.
  • Formatie.  De formatie voor komend schooljaar is bijna rond. Er komt een extra (3e) kleutergroep. Hier staat nog een vacature voor uit waar zich al kandidaten voor hebben gemeld en gesprekken mee worden gevoerd. Verwachting is dat Tjepko over circa 2 weken de definitieve formatie voor komend schooljaar kan delen.
  • Verkiezingen.  Er zijn 4 enthousiaste kandidaten die zich kandidaat hebben gesteld voor de Medezeggenschapsraad.  Donderdag 5-6 volgt een voorstelronde via de Parro app. Dinsdag 10-6 krijgt het oudste kind een stembiljet mee naar huis. Dit biljet kan uiterlijk woensdag 18-6  14.30 uur worden ingeleverd op school in de daarvoor bestemde brievenbus in de hal. 
  • Gebruik smartphones.   Een ingebracht punt van een ouder betreft het gebruik van smartphones en social media door kinderen. Er is landelijk een ouderpact opgericht over het gebruik van smartphones door kinderen. Vanuit de school is het beleid dat leerlingen geen smartphones op school bij zich hebben. Het voorstel is om een ouderavond te organiseren waarin we dit onderwerp kunnen bespreken. Doel van de ouderavond is een open gesprek waarin ouders met elkaar kunnen bespreken wat zij vinden van het wel/ geen gebruik van smartphones/ social media. 
  • Verduurzaming schoolgebouw.  Er is een integraal huisvestingsplan 2026 - 2038. Dit betekent voor Johan de Witt dat er in 2038 een volledige renovatie van het schoolgebouw plaats gaat vinden. Tot die tijd worden grote investeringen die niet binnen 12 jaar afgeschreven kunnen worden niet gedaan. Tussendoor is de stichting verantwoordelijk voor het onderhoud en verduurzaming van het gebouw. We gaan kijken naar kleine investeringen om verder te verduurzamen. We gaan als school meedoen aan een energiescan om het energieverbruik te meten zodat er kan worden bekeken waar de energierekening omlaag kan worden gebracht. Daarnaast proberen we ism met een adviesbureau de huidige warmte installatie beter in te regelen zodat de klimaatbeheersing in het schoolgebouw in de zomer en winter verbetert.  Eventuele andere ideeën kunnen worden verzameld vanuit de school en getoetst via de stichting of deze haalbaar zijn qua kosten en afschrijving. Naast de zonnepanelen die vorig jaar op het dak zijn gelegd heeft Johan de Witt in alle ruimtes ledverlichting en zijn bv afgelopen jaar alle lekkende kranen vervangen. Verdere verduurzaming blijft punt van aandacht.
  • Groep 7 schoenenbeleid.  In groep 7 ligt tapijt op de vloer in het lokaal waardoor de leerlingen geen schoenen aan mogen in de klas. Omwille van veiligheid (er wordt op sokken/ blote voeten gelopen in het schoolgebouw) en kapotte sokken heeft de school besloten dat er een inloopmat komt in de gang. Hierdoor mogen vanaf komend schooljaar de schoenen weer aan in de klas. 

Notulen MR JdW 16 april 2025

 

Aanwezig: Tjepko, Ella, Mirette, Evelyn en Jette (online)

 

Formatie

3 kleutergroepen starten volgend jaar.

Verder enkele groepen 4-8.

Voor groep 5 en 8 komt extra ondersteuning voor 3 dagen in totaal.

Verder geen veranderingen.

MR is akkoord.

 

Onderhoud

Volgend jaar 2026 grote schilderbeurt binnen. Eventueel kunnen we eerder starten met hulp van ouders, bijv. voor de muren. Kasten worden dan ook geschilderd.

 

Verduurzaming van het gebouw komt een volgende keer aan de orde (online meeting wordt gepland).

 

Marge uren

In de onderbouw worden structureel te veel uren gedraaid. 10 jaar geleden voor continue rooster gekozen. Voor onder en bovenbouw zijn daarom de uren gelijk. Voorstel 10 vrije vrijdagmiddagen voor onderbouw. Leerkrachten kunnen dan wel taken doen. Je kunt dit uitruilen tussen collega’s. Ander idee is weer iedere woensdagmiddag vrij voor de kleuters. Kan het bijv. anderhalf uur eerder? Belangrijk dat je aangeeft wat het doel is. En dat kunnen we op deze manier lastig vaststellen. Creëert veel onrust. MR is niet positief over deze pilot voor af en toe een vrijdagmiddag. Als we iets doen dan structureel. Een extra studiedag voor de onderbouw zou ook nog een alternatief zijn. Eventueel ook vast afstemmen met de BSO op school om ouders te ontlasten. Tjepko maakt een mail met de berekening van de uren en dit zal met de MR worden afgestemd.

 

Studiedagen

22 september maandag – SPO dag

7 november vrijdag – consulente Dalton

7 januari woensdag – consulente Dalton aanwezig

7 april dinsdag – consulente Dalton aanwezig

4 juni donderdag – consulente Dalton aanwezig

4 en 5 mei 2026 zijn ook vrij

 

MR is akkoord

 

Schoolgids

We wachten op SPO tekst na de meivakantie.

 

Snoepbeleid

Nav afgelopen schoolreisje is besloten dat er geen snoep/chips meer mee mag van thuis. Met mate lukt blijkbaar niet. De school zorgt voor een traktatie. Tassen controle voor we de bus in gaan.

Evelyn stopt na de zomervakantie met de MR.

 

Ouderbijdrage

Blijft volgend jaar waarschijnlijk hetzelfde bedrag.

 

OR

Mirette heeft meegekeken met de financiën van de OR.

Volgende keer OR uitnodigen en vragen of zij kunnen helpen met organiseren van verfactie.

MR vergadering d.d. 4 februari 2025

 

Personeel

Bij langdurige afwezigheid van leerkrachten lukt het om dit met andere leerkrachten/ invalkrachten en/of Talentiko in te vullen. De inzet van Talentiko wordt positief ervaren in de klassen.

 

Ouder-informatieavond.

Per 01-08-2025 geven alle groepen in de tweede schoolweek na de zomervakantie een informatieavond. Deze avonden zijn verdeeld over de week. Duren maximaal 3 kwartier.

De ouders moeten ervoor intekenen. De opkomst moet minimaal de helft van de groep zijn. Bij bijvoorbeeld 25 kinderen, minimaal 13 ouders.

 

1 februari telling

Op de telling van 1 februari 2025 zitten 219 leerlingen bij ons op school.

2023 205

2024 215

2025 219

 

Schoolplan/Jaarplan

Teambuilding - Human Dynamics, omgaan met feedback

Begrijpend lezen - uitbouwen van Blink lezen (positieve ervaring met de Blink boeken)

Stelopdrachten - worden verder uitgebouwd a.h.v. Rubrics

Reflectie - zowel leerlingen als team leren reflecteren

Kleuters - doorgaande lijn en taakrooster

Portfolio - diverse aanpassingen worden ingevoerd voor 25-26 naar aanleiding van onder andere de audit en input vanuit leerkrachten

 

Vragenlijst kinderen

Dit jaar wordt in maart/april weer via Vensters PO een vragenlijst aan de kinderen voorgelegd.

 

Investeringen in de school (agendapunt op verzoek)

Aan de hand van een aantal documenten wordt de MR meegenomen in de investeringen in gebouw en in onderwijszaken.

Demarcatielijst: dit betreft het onderhoudsplan voor de Johan de Witt school met een verdeling tussen collectieve kosten (vanuit SPO) en de individuele kosten van de school. Er wordt nagedacht om onderhoud meer collectief vanuit de SPO op te pakken.

 

Tjepko deelt de investeringen voor 2025 die zijn begroot voor de school, zoals digiborden, laptops, meubilair, fietsenberging en nieuwe methode. Ook is er een bedrag gereserveerd voor planmatig onderhoud MJOP huisvesting.

 

Jaarlijks vindt er een inspectie vanuit een extern bedrijf plaats op het onderhoud binnen en buiten. Indien blijkt dat er (onverwacht) onderhoud plaats moet vinden wordt dit vanuit het MJOP (meerjaren onderhoudsplan) naar voren gehaald.

 

Verduurzaming van het gebouw

Sinds 2,5 jaar is het schoolgebouw aangesteld als monumentaal pand.

Afgelopen jaar is er geïnvesteerd in zonnepanelen.

Het hoofd huisvesting vanuit SPO wordt uitgenodigd voor een volgende MR vergadering om meer te vertellen over mogelijke verduurzaming van het schoolgebouw.

MR vergadering d.d. 19 november 2024

1. Begroting en meerjarenbegroting

2. Vragenlijst aan ouders

 

Begroting

Leerlingaantal en prognose daarvan is basis voor begroting. Hierdoor negatieve begroting. De werkelijkheid zal echter anders zijn. 1 feb 2025: 224 leerlingen volgens de telling (verwachting 200). 1 feb 2026: 219 leerlingen volgens de telling. Subsidie voor basisvaardigheden helpt hier om armslag te geven. 2025-2026 zullen we een halve formatieplaats minder krijgen naar verwachting. Extra ondersteuning voor grote groepen zal dan ook niet meer nodig zijn. 1 feb 2025 is de basis voor de inkomsten voor 2026.

 

De MR adviseert positief.

 

Volgende vergadering: investering in gebouw.

 

Vragenlijst ouders

~30% respondenten.

Meeste ouders geven aan behoefte te hebben aan info aan het begin van schooljaar van de leerkracht. Leerdoelen zijn voor ouders belangrijk. Check opmerking over website/schoolgids groep 1 en 2.

Grote voorkeur voor klassieke ouderavond. Voorstel is om klassikale ouderavond aan te bieden voor alle klassen en deze niet allemaal te gelijk te houden. Ouders moeten zich dan wel opgeven van te voren om de opkomst te monitoren. Advies: Minimum is 10 ouders.

Maar ook wel behoefte aan een digitale versie. Wordt met leerkrachten besproken tijdens studiedag van januari.

De kennismakingsgesprekken blijven gewoon bestaan hiernaast om de individuele situatie van het kind te kunnen bespreken.

 

OR penningmeester

MR heeft ingestemd met verhoging van ouderbijdrage.

Mirette kijkt mee op de begroting.

 

Schoolplein

Kunnen er nieuwe houtsnippers komen? Tjepko gaat hier achteraan.

MR vergadering d.d. 1 oktober 2024

1. Speerpunten jaarplan 2024 - 2025
- IEP toets borgen
- Vergaderingen/ bordsessies optimaliseren
- Samenwerkingspartner Hogeschool Utrecht - Begeleiden studenten continueren
(dit schooljaar 5 studenten)
- Vreedzame school borgen
- Daltononderwijs: we hebben focus op reflectie (leerkracht en leerling) en het
Daltonboek wordt bijgewerkt (dit boek is openbaar voor ouders)
- Rekenen - verdieping drieslagmodel en reflectie (nakijken en feedback)
- Taalonderwijs - Blink lezen uitbouwen, stelopdrachten uitbouwen, keuze Engelse
methode. Hiervoor wordt een werkgroep ingericht. Vanaf groep 5 wordt engels
gegeven
- Portfolio ontwikkeling en uitvoering nieuwe formulieren naar aanleiding van de
audit op het portfolio door andere Dalton directeuren, leerkrachten, leerlingen en
ouders
- Doorgaande lijnen borgen - Kleuters - middenbouw - bovenbouw


2. Subsidie
De subsidie vanuit de rijksoverheid is toegekend voor 2 schooljaren (sept 2024 - juli
2026) voor ondersteuning op rekenen en taal. Deze subsidie wordt onder andere
ingezet voor extra ondersteuning in/ naast de klas.


3. Ouderraad (OR)
De OR valt formeel onder de Medezeggenschapsraad. We gaan voor 31-12-2024 de
financiële begroting en uitgaven doorlopen met de penningmeester van de OR.


4. Ouderenquête
We gaan naar alle ouders een enquête sturen om te inventariseren hoe de
informatie over de leerinhoud van het schooljaar het beste kan worden gedeeld.


5. Jaarplanning MR vergaderingen
24 november 2024
4 februari 2025
1 april 2025
3 juni 2025

Cookies

We gebruiken standaard op deze website noodzakelijke/functionele cookies voor een correcte werking van de website. Daarnaast kunnen er ter verbetering van uw browse-ervaring cookies geplaatst worden om geanonimiseerde en dus niet meer herleidbare statistieken en informatie te verzamelen. Door op ‘Accepteer alle cookies’ te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid
X
Cookie instellingen