Plaatsing van uw kind

Kennismaken met de school

Wij zijn trots op onze school en laten u graag kennismaken!

We nodigen u van harte uit voor een gesprek en een rondleiding door de school.
(In de coronatijd nodigen wij u graag uit via Skype of TEAMS voor een eerste kennismaking.)

U kunt telefonisch een afspraak maken of via de mail directie.johandewittschool@spoutrecht.nl

Graag tot ziens!

Inschrijving

De keuze voor openbaar onderwijs in de eigen (sub)wijk vinden wij belangrijk en daarom plaatsen wij alleen leerlingen uit Wijk West (postcode 3531, 3532, 3533 en 3534). Wij plaatsen daarnaast ook leerlingen die in Leeuwesteyn (postcode 3541) wonen omdat daar geen openbare basisschool is.

Vanaf het derde levensjaar kunt u uw kind inschrijven. Het formulier kunt u op school ophalen of digitaal opvragen.

Broertjes en zusjes krijgen voorrang bij plaatsing. Kinderen uit de directe buurt (postcode 3533) krijgen eveneens voorrang bij plaatsing.

Leerlingen starten over het algemeen op 4-jarige leeftijd in groep 1. Wanneer een kind schriftelijk wordt aangemeld en u een bevestiging van plaatsing heeft ontvangen zal de toekomstige leerkracht ongeveer drie maanden voor de vierde verjaardag contact met u opnemen voor een kennismakingsgesprek.

Wanneer leerlingen op latere leeftijd instromen (zij instromen) dan is er, voordat we definitief overgaan tot plaatsing, altijd eerst contact met de school van herkomst. In dit contact geeft de school van herkomst zijn visie op de betreffende leerling. Het beeld van de ouders, de school van herkomst, en de situatie op Obs Oog in Al zijn allemaal van invloed op de overweging om tot plaatsing over te gaan.